Om oss

Her på http://lankhmar.no/ er det katter som står i fokus, og først og fremst den unike sphynx-katten. Vi ønsker å dele informasjon om denne svært spesielle og iøynefallende rasen, som kan komme enhver eier til nytte. Sphynxen er ikke blant de vanligste kattene vi ser tuslende rundt i gatene her i landet, men det betyr ikke at de ikke finnes her også.

Det er mye som kan sies om sphynxen, som også går under kallenavn som «nakenkatt» og «velcro lap cat» (borrelåskatt). Kjært barn har mange navn! Eiere av sphynxen kan skrive under på hvilken fryd det er å ha denne i hus, og den fungerer særlig fint som innendørskatt. At den omtrent ikke har noen pels er ganske spesielt, i tillegg gjør det at det stilles en del krav til stell av den nydelige pusen.

Sphynxen er en gledespreder

Her hos oss er vi svært begeistret for sphynxen. Vi ønsker at alle som tenker på å gi et eksemplar av en slik katt et hjem, må vite hva de holder på med. Du får så utrolig mye igjen for å eie en slik hengiven, kjærlig og tøysete katt. Derfor er det om å gjøre å gi den et så godt hjem som mulig. Vi er for lengst forbi de tider hvor katter ble forgudet av menneskene (som i oldtidens Egypt, hvor sphynxen har sitt navn fra), men skylder dem det beste likevel.

For øvrig tror vi alle som eier katt, uansett rase, vil kunne nyte godt av våre skriverier her. Du vil nemlig finne generell informasjon om kattehold.