Gi en sosial katt et godt hjem

Å eie katt gir oss veldig mye, og kanskje ønsker du deg en rase som er sosial og gir deg oppmerksomhet tilbake? Sphynxen er en slik en. Denne er en fryd å ha i hus, og den er glad i både mennesker og andre dyr. Når du skal ønske et nytt kjæledyr velkommen i hjemmet ditt, gjelder det å være forberedt. Sørg for at vann- og matskåler er på plass, og også kattesand.

En klorepost kommer også godt med, slik at du slipper å måtte kjøpe nye møbler. Husk også å skaffe tilpasset stelleutstyr, inkludert når det er sphynx du skal ha i hus. Også denne rasen krever ordentlig stell selv om den ikke har pels. Uansett hvilken rase du går for, gjelder det å gi den trygge omgivelser. Stoffer som kan være giftige og ellers farlige for katter bør fjernes, som kaffe, te, sjokolade og enkelte planter. Renholdsprodukter er også farlige.

Behold kontakt med veterinær

Du kan med fordel lagre veterinæren sitt telefonnummer på telefonen din. Da har du vedkommende lett tilgjengelig dersom det skulle skje noe. Veterinæren bør du dessuten oppsøke fra tid til annen for å forsikre deg om at alt er på stell. Her kan du sjekke at katten er vaksinert, er registrert i det nasjonale registeret med mikrochip og har blitt behandlet mot parasitter. Veterinæren vil også kunne hjelpe deg med å få satt sammen et førstehjelpssett.

Et slikt sett består av ting som pinsett, gasbind, øyerensevann, oppløsning til vask av ører, etc. Har du muligheten til å få et gammelt pledd eller en leke fra kattens forrige eier, er det også bra. Katten vil få det bedre i et nytt hjem om den i begynnelsen kan lukte på noe som minner om dens tidligere eier. Når det kommer til kattebur kan du godt ha et som du kan åpne i toppen. Hva gjør vi ikke for at katten skal ha det bra!