Den unike sphynx-katten

Er det én katterase som virkelig skiller seg ut fra andre katter, er det sphynxen. Her kan du lese om denne pelsløse katten og dens opphav, historie, lynne, stell og mye annet som er verdt å vite. Enten du eier en sphynx eller har tenkt å skaffe deg har vi mange gode råd å komme med. Sphynxen er spesielt fin å stille ut, og den bedømmes ikke på samme måte som andre katter.

Ved hjelp av våre skriverier kan du finne ut om denne noe nye rasen er noe for deg, med tanke på din familiesituasjon og hvordan du bor. Dette er en aktiv katt, men den har ikke noe stort behov for å trenes. Den er sosial og smart, den hopper og spretter og sprer mye glede! Med andre ord er sphynxen alt annet enn kjedelig. Ofte er denne rasen det beste alternativet for folk som er allergiske mot katter.

En fortreffelig kjæledegge

Sphynxen er ikke spesielt kresen, og spiser som regel det den blir tilbudt. Likevel bør du være påpasselig med hva du fôrer den med. Når katten trives godt vil den vise deg det. Sitter den ikke i fanget ditt kan den godt henge seg fra armen din, for å unngå å slippe deg ut av syne. Du kan finne at den klatrer på møbler, river litt i toalettrullene dine og åpner dører.

Likevel er ikke sphynxen vanskelig å ha med å gjøre. Den er også veldig åpen for fremmede. Samtidig må den kanskje venne seg til å leve sammen med barn i huset. Til syvende og sist er det uansett ingen tvil: Dersom du ønsker deg et nytt kosedyr, baby og familiemedlem, er det helt riktig å gå for en sphynx. En firbeint og lojal venn for livet er noe de fleste vil dra nytte av.